Canal Company

WATER COLORS LOOKOUT VAN CANAL: MUST DO TIJDENS AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL

Amsterdam, 6 december 2016 – Duizenden lampjes, tientallen kunstwerken en één stad. Ook dit jaar verandert het Amsterdam Light Festival de donkerste winteravonden in sfeervolle momenten vol licht, kunst en adembenemend uitzicht. De vijfde editie van dit succesvolle festival op en om de grachten vindt plaats van donderdag 1 december 2016 tot en met zondag 22 januari 2017. Canal Company, de founding partner van het festival, laat je het thema ‘A view on Amsterdam’ ultiem beleven. De populaire vaarroute ‘Water Colors’ langs alle kunstwerken is dit jaar namelijk te combineren met een bezoek aan A’DAM LOOKOUT, de bijna 100 meter hoge topattractie aan het IJ. Zo biedt Canal Company the best view on Amsterdam: vanaf het water én vanaf duizelingwekkende hoogte.

 Unieke lichtbeleving

Een keur aan internationale kunstenaars, designers en architecten werkte maandenlang aan de meer dan 35 lichtkunstwerken die vanaf december de grachtengordel sieren. Zoals ieder jaar is er de Illuminade wandelroute en de Water Colors vaarroute. Nieuw is de Water Colors LOOKOUT van Canal Company; een uniek festivalarrangement waarbij de twinkelende stad vanuit een gloednieuw perspectief te beleven is. A’DAM LOOKOUT, de attractie op de top van A’DAM Toren in Amsterdam-Noord, biedt een adembenemend uitzicht over de sfeervolle verlichte stad en ook de A’DAM Toren twinkelt mee. Elke avond wordt de toren spectaculair uitgelicht, speciaal voor het Amsterdam Light Festival.

Binnen of buiten, vanaf het water en in de lucht

Wie het Amsterdam Light Festival vanaf het water wil beleven heeft bij Canal ruim de keuze. Zo is er naast de Water Colors Cruise tevens de Water Colors Premium, waarbij een hapje en drankje zijn inbegrepen. Wie niet kan wachten om aan boord te gaan boekt de Water Colors Fast Track: door datum en tijd van tevoren vast te leggen hoef je niet in de rij te staan. Deze vaart komt compleet met programmaboek, om alles nog eens na te lezen. Liever in de frisse buitenlucht van al dat moois genieten? Boek dan de Water Colors Open Boat en kruip met een heerlijk glas glühwein onder een warme deken om vanuit een sloep van de lichtkunst te genieten. Bij de Water Colors LOOKOUT stap je na een bezoek aan de A’DAM Toren aan boord voor een avondvaart vlak langs de kunstwerken.

Praktische informatie

De Water Colors route voert in ongeveer 75 minuten langs de kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Een ticket voor de Water Colors LOOKOUT, nieuw tijdens het Amsterdam Light Festival, is € 29,00 voor volwassen en € 17,50 voor kinderen (4 tot 12 jaar). A’DAM Toren wordt elke avond vanaf 17.00 uur uitgelicht en vormt zo naast een prachtig stadsicoon tevens een uitstekend herkennings- en startpunt voor een winteravond vol licht. Parkeren kan in de garage onder de toren. Water Colors LOOKOUT start met een bezoek aan de A’DAM LOOKOUT op de 20e verdieping, de avondrondvaart langs de kunstwerken vertrekt aan de voet van de A’DAM Toren. Elk ticket biedt een gereserveerde plaats op de boot, dus in de rij staan is niet nodig.

Zie voor meer informatie canal.nl en adamlookout.com.

Over Canal Company en de Strömma Group

Canal Company is een typisch Amsterdams bedrijf. In 1984 introduceerde Felix Guttmann onder de naam Canal Bike de waterfiets als nieuw toeristisch product in de toen nog stille Amsterdamse grachten. Inmiddels is Canal Company marktleider en de grootste rederij van Amsterdam met jaarlijks meer dan 1,5 miljoen gasten. Canal Company beoogt al sinds de oprichting het meest gastvrije en inspirerende toeristische bedrijf van Amsterdam te zijn, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Zo introduceerde Canal Company al 25 jaar geleden als eerste in Europa schone CNG-motoren en beschikt het als enige rederij in Europa over het Gouden Green Key certificaat. Sinds 2016 maakt Canal Company onderdeel uit van de Zweedse Strömma Group, eigendom van de familie van Hans von Rettig en al 200 jaar actief is in scheepvaart en toerisme. Strömma Turism & Sjöfart, van oorsprong gevestigd in Stockholm, heeft haar activiteiten de afgelopen jaren uitgebreid met vestigingen in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken en Nederland. Zie www.canal.nl en volg Canal Company op Facebook, Instagram en Twitter.

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie

Voor meer informatie, vragen en/of ander beeldmateriaal (bijgevoegd materiaal is rechtenvrij) kunt u contact opnemen met:

Fair Focus Communicatie  

Contact:Annelies Putman Cramer Telefoon: 06 53 21 54 75                     Email: Annelies@fairfocuscommunicatie.nl

%d bloggers liken dit: